FUTRINKA EGYESÜLET

Az ideiglenes befogadásról

Share

Mit jelent ideiglenes befogadónak lenni Számodra és mit a kutya számára?

Kezdjük Veled.
Van időd, módod és lehetőséged arra, hogy otthonodba fogadj egyet mentvényeink közül. Úgy ítéled meg, hogy Neked és a családod tagjainak - két- és négylábúakat is beleértve - egyaránt van kapacitásotok erre a nagyon szép, de nagyon áldozatos feladatra.
Rendelkezned kell türelemmel, empátiával, nem kevés humorérzékkel és sok szabadidővel.
Tudnod kell, hogy ez egy sírós-nevetős időszaka lesz az életednek. Az általad kiválasztott kutya csak nagyon ritka esetben teljesen problémamentes. Az igazat megvallva inkább az ellenkezője valószínű.
Csak néhány az előforduló problémák közül: bepisil. És be is kakil. Szorong. Szocializálatlan. Ebből kifolyólag kezelhetetlen. Esetleg agresszív. Hab a tortán, ha balesetes, sérült, vagy valamilyen betegségben szenved.

Jól hangzik? Ha még mindig úgy gondolod, képes vagy ezt a sok mindent külön-külön, vagy akár egyszerre kezelni, és ami talán a legfontosabb: NEM ADOD FEL, nos akkor van egy jó hírem.
Napról napra látni fogod az átalakulást. Neked fog megnyílni. Te leszel, akinek először csóválja a farkát. Akinek először megnyalja a kezét. Akitől elfogadja a jó szót és a jó falatot.
És észre sem veszed, mikor lett így - de az elején kezelhetetlen, kapkodós, csaholó, megátalkodott ebből mostanra egy díványon szunyókáló, jókedvű, játékos, szobatiszta, pajkos kutyi lett.

És mi az, amit adtál a kutyának?

Esélyt. Esélyt egy jobb életre, egy szerető családra, egy biztonságot nyújtó otthonra élete végéig. A legnagyobb ajándék, amit ember egy kutyának adhat.

A fajtamentés végig mögötted és melletted áll majd, együtt választjuk ki gondozottad számára a legideálisabb családot. Elmondod majd észrevételeidet, meglátásaidat és javaslataidat a kutyával kapcsolatban.

Nos, ha úgy gondolod Te vagy ez az elkötelezett, önzetlen segíteni vágyó - ne habozz, jelentkezz!

Te vagy a MI EMBERÜNK!